Over ons

Wie zijn wij

Het idee voor de stichting Het Zit Even Tegen ontstond tijdens de eerste Changelab Amersfoort, waar armoede het thema was. De wijze woorden van een brandweercommandant uit Utrecht “je kunt de grootste brand blussen met één kopje water, als je er maar vroeg genoeg bij bent” zette ons aan het denken. Wat als je mensen die in armoede dreigen te raken vindt voordat het te laat is? Als de commercie zijn klanten weet te vinden in de huidige wereld van social media en digital marketing, dan moet dat toch ook kunnen bijdragen in het bestrijden van armoede? Dat was het uitgangspunt waar we mee startten.
Contact met ons opnemen? Stuur dan een mail naar info@hetziteventegen.nl

Het zit even tegen

Iedereen kan schulden maken, maar het zou in veel gevallen voorkomen kunnen worden als de betreffende mensen eerder informatie zouden ontvangen over concrete hulpverlening en alternatieven. De schaamte om ernaar te vragen is echter vaak hoog. Daarom willen we met deze stichting de informatie proactief richting deze mensen krijgen. Wij geloven dat meer voorlichting, ondersteuning en minder verleiding de toestroom van het aantal mensen dat schulden dreigt te krijgen omlaag kan brengen.
Bekijk hier ons beleidsplan.

Tips, tricks & hulpverlening

Ons doel is om digitale marketing in te zetten om te voorkomen dat Amersfoorters te diep in de schulden raken, dat deze mensen op een laagdrempelige manier te horen krijgen welke soorten hulpverlening er zijn en dat er voldoende informatie in omloop komt en voor iedereen beschikbaar is. De website van Het zit even tegen is een doorgeefluik voor mensen die in de problemen dreigen te raken. Samen en met de juiste tools moeten we armoede in deze prachtige stad kunnen voorkomen, toch? Want ook al zit het even tegen, dat hoeft echt niet zo te blijven!

ANBI Stichting