Tips en hulpverleners voor herkenbare situaties zoals Martin

Ondernemen

Bent u ondernemer en hebt u snel financiële hulp nodig?

Doe de gratis geldnood-scan. Er bestaan speciale regelingen voor ondernemers in zwaar weer zoals de Bbz-regeling. Komt u in aanmerking?

Lees verder...

lees meer
Overbruggingsfonds

Financieel

Snel financiële hulp nodig voor eerste levensbehoeften?

In Amersfoort bestaat een overbruggingsfonds voor inwoners van Amersfoort die snel financiële hulp nodig hebben, omdat zij tijdelijk onvoldoende inkomen hebben voor hun eerste levensbehoeften. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat een uitkering op zich laat wachten of doordat er beslag is gelegd op de bankrekening. Zie voor meer informatie...
lees meer
bereken je toeslagen

Financieel

Laat jij geld liggen? Bereken het hier!

Bereken makkelijk en direct zelf met deze tool op welke toeslagen je recht hebt. www.berekenuwrecht.nl

Lees verder...

lees meer
extra bijdrage voor uw kind

Thuis

Check of u in aanmerking komt voor een extra bijdrage voor uw kind

Naast de gemeentelijke regelingen zijn er verschillende fondsen die een bijdrage verstrekken voor schoolkosten, schoolactiviteiten, sportclubs of culturele activiteiten. Kijk eens bij Stichting Leergeld Amersfoort en Jeugdsportfonds

Lees verder...

lees meer

Financieel

Gelderse man/vrouw kampioen geld lenen voor auto

Op provinciaal niveau bestaan er grote verschillen in leengedrag. Zo willen Gelderse mannen en vrouwen dit jaar het meeste lenen voor een auto; respectievelijk €10.899 en €10.039. Vrouwen in Limburg vragen gemiddeld het laagste leenbedrag van alle vrouwen, namelijk €6.362. Van alle mannen vragen de Friese mannen het laagste...
lees meer
Radar bespaartips

Financieel

Radar Bespaartip

Bespaartips van het TV-programma Radar: Voortaan kook je dubbele porties en hoef je om de dag alleen maar iets uit de vriezer te halen en op te warmen. Scheelt bakken met geld en je houdt ook nog zeeën van tijd over. Opbrengst Een voorbeeld: in plaats van chili con...
lees meer

Parentshouse Amersfoort

Tijdelijke woonruimte

Rust door ruimte tijdens scheiding. Parentshouse Amersfoort maakt mogelijk dat een kind met scheidende ouders kan rekenen op warmte en nabijheid van beide ouders, door één van de ouders een tijdelijke woonruimte dichtbij te bieden.

Meer informatie

Humanitas Thuisadministratie Amersfoort

Financiële of administratieve zaken

Financiële of administratieve zaken zijn niet ieders hobby. En door uiteenlopende omstandigheden kun je het overzicht kwijtraken. Blijf niet rondtobben, maar laat je helpen. Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor.

Meer informatie

Stichting Leergeld

Financiële Ondersteuning

Voor lidmaatschap van sportvereniging of kosten van een schoolreisje voor kinderen van 4 tot 18 jaar.

Meer informatie

Jeugdsportfonds

Contributie

Het Jeugdsportfonds betaalt mee aan de contributie en/of sportattributen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Meer informatie

Sociaal Fonds Amersfoort

Financiële hulp

Het overbruggingsfonds is voor inwoners van Amersfoort die snel financiële hulp nodig hebben, omdat zij tijdelijk onvoldoende inkomen hebben voor hun eerste levensbehoeften. De financiële hulp is voor de kosten van de eerste levensbehoeften: drinkwater, voedsel, kleding, huisvesting en gezondheidszorg.

Meer informatie

Gemeente Amersfoort

Financieel advies voor ondernemers

Heeft u een eigen bedrijf of zelfstandig beroep en lukt het u (tijdelijk) niet meer om rond te komen? Het Team Zelfstandigen adviseert u gratis en vertelt u wat mogelijk is vanuit de gemeente.

Meer informatie